Луксозна килия за крадците на танк "Майбах"

Луксозна арестантска килия ще смени хотела на двамата германци, задигнали "Майбах" от Българската армия.

Очаква се Томас Гмайнер и Матеус Майер да бъдат екстрадирани у нас след задържането им в Германия.

Това каза говорителят на Военната прокуратура в Сливен полк. Христо Тинев, цитиран от sliveninfo.

Припомняме, двамата немски граждани бяха арестувани у нас през декември миналата година, докато оглеждаха танкове в района на село Факия до турската граница.
Заедно с тях в ареста попадна и майор Алексей Петров, началник-щаб на ямболско поделение.

В края на февруари двамата германци, които междувременно бяха пуснати под гаранция, изчезнаха мистериозно от ямболския хотел "Тунджа", където бяха отседнали.

Авторите на първата кражба на танк от армията обаче ще бъдат настанени в килия със стъклен покрив. Ще се къпят всеки ден в собствена баня, ще имат отделни стаи за срещи с адвокатите и роднините и специална алея за разходки на открито. Екстрите ги чакат в новия арест в Елхово.

Той е изграден през 2005 г. след пускането на ГКПП Лесово и е по европейски образец. Килиите там са най-вероятният дом за немците, защото са в района, където е извършено престъплението.

"Ще решим дали ще бъдат в Сливен, Ямбол или някъде другаде, но по-вероятно е да бъдат близо до мястото, където се водят следствените действия", потвърди полк. Тинев.

Гмайнер и Майер бяха арестувани в Германия миналата седмица по европейска заповед за арест.
Двамата са обвинени в кражба на танк "Майбах" у нас. Сега те са в затвора в Мюнхен и чакат решение на немски съдия за екстрадицията им в България.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини